Zamieszczone przez Maicroft
Jak zdiąć tylną tapicerke z klapy bagażnika
Zwiń
X
-
Jak zdiąć tylną tapicerke z klapy bagażnika
Witam was jak w temacie szukałem nie wiem czy do końca skutecznie ale mam problem mam zrobione audio ale mi tylna klapa brzęczy i nie wiem jak zdiąć ten plastik w Combi i mam zagwozdke bo strasznie brzęczy jakby sie jakies fotki znalazły jak ktoś w kombiaku sciągał to byłbym wdzieczny
z góry wielkie dzieki za zainteresowanie
-
-
Re: Jak zdiąć tylną tapicerke z klapy bagażnika
Zamieszczone przez djczasz góry wielkie dzieki za zainteresowanie
Ja otwierałem od narożników zachodzących "na szybę".
Każdy zatrzask z osobna, nie spiesz się.
Tobie dzwoni jeden z zatrzasków - prawdopodbnie.
Uważaj .. zastrzaski siedzą w plastikowych, białych gniazdach w klapie, które moża przez przypadek wyłamać. Dasz radę.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
musisz ją po prostu pociągnąć. głupio brzmi, ale utartym zwrotem: delikatnie acz stanowczo. plastik jest na zatrzaski. w otwory klapy są włożone takie zaślepki z dziurkami, w które to włażą platikowe wypustki tapicerki (powiedziane nieprofesjonalnym językiem). nie jest to czynność trudna. z jednej strony (najlepiej z boku) musisz podważyć, ale uważaj by nie zarysować lakieru. potem pociągnij i pójdzie. zwróć również uwagę, że te wspomniane przeze mnie zaślepki łatwo wypadają. po ściągnięciu plastiku sprawdź czy wszystkie są na miejscu (jak nie to... szukaj). najgorzej włożyć plastik z powrotem, bo trzeba się pomęczyć by wcisnąć go w okolice szyby. ma on wystające rogi, dość wąskie i wykręcone, tak że idealnie włazi w narożniki przy szybie. plastik ten nie należy do najplastyczniejszych więc najlepiej zacznij zakładanie od włożenia pierwszego jego rogu na swoje miejsce, a potem znów delikatnie acz stanowczo odegnij drugi i wciśnij z drugiej strony. potem już dociśniesz klapę do zatrzasków. opukaj czy wszedzie dobrze siedzi. sprawdź czy nic się nie zawinęło w okolicach szyby. aha, jeszcze jedno. przed założeniem plastiku nie zapomnij przeciągnąć przez tę szparkę rzemyka do spuszczania klapy (żeby sie nie okazało, że się napociłeś, a rzemyk został w środku :szeroki_usmiech ). niestety nie mam teraz cyfrówki więc zdjęć Ci nie wyślę, ale czynność ta jest banalnie prosta - BEZ OBAW!
[ Dodano: Pon 15 Maj, 06 19:31 ]
Zamieszczone przez ===Tomy===Zaczynamy od dowolnej strony przyszybiaEvery man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasktórej resztki są pod tym plastikiem ASO czyściło
Partacze :-)Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
Komentarz